Sijoittaminen – Ammattilaisten vinkit aloittelevalle sijoittajalle

Sijoittaminen

Sijoittaminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä pienen riskin sijoitusten tuottoja kerrytetään nimenomaan ajan kanssa. Kansainväliset rahoitusalan ammattilaiset listasivat omat sijoitus vinkkinsä Investmenzen– sivuston artikkelissa. Heiltä kysyttiin miten he sijoittaisivat 1000 euroa.

1. Sijoittaminen osakkeisiin kannattaa pitkällä aikavälillä.

Asiantuntijat mainitsevat “robotti sijoittamisen” yhdeksi hyväksi vaihtoehdoksi. Robosijoittaminen on Amerikassa jo suuren luokan bisnes ja se yleistyy vauhdilla myös suomen markkinoilla. Suomessa alan edelläkävijä on https://evervest.com/ joka tarjoaa dataan perustuvaa sijoittamista.  

  • Kun olet sijoittanut rahat esimerkiksi pitkän ajan osakkeisiin, rupea miettimään omien tulojen ja menojen optimoinnista. Laita säästöt sijoituksiin ja aloita salkun aktiivinen kerryttäminen.

2. Maksa laina velkaa pois.

Jos sinulla on kulutusluottoja tai luottokorttivelkaa kannattaa se ehdottomasti maksaa nopeammin pois kaikella ylimääräisellä rahalla. Velkojen korot voivat olla yli 20 % ja harva sijoitus antaa samaa prosenttia tuottoa, joten velkojen pois maksaminen ensin on vain järkevää.

3. Sijoita rahat Nordnetin Super Rahastoon.

Nordnet tarjoaa ainoana Suomessa täysin kulutonta rahastoa, jonka riski pysyy matalana ja tuotto tasaisena. Sivustolta saa muutenkin paljon tietoa sijoittamisesta ja voit jopa seurata mihin muut ihmiset sijoittavat. Pidemmällä aikavälillä voit alkaa sijoittaa myös osakkeisiin ja kerryttää omaa salkkua heidän sivujen kautta.

4. Hajauta 1000 euron potti erilaisiin sijoitustuotteisiin.

Osta vähän lempi yrityksiesi osakkeita, pieni osa rahastoa ja maksa osalla lainaa takaisin. Näin saat tuntumaa erilaisista sijoitusmuodoista, voit päättää itsellesi sopivimman vaihtoehdon tai jatkaa hajauttamista jatkossakin.

5. Sijoittaminen itsensä kouluttamiseen kannattaa aina.

Yksi tärkeimmistä pääomista on oma osaaminen ja siihen voi vaikuttaa aktiivisesti läpi elämän. Osta itsellesi jokin kurssi jonka avulla saat kehitettyä omia taitojasi. Pitkällä aikavälillä koulutus voi osoittautua hyvinkin arvokkaaksi pääomaksi.

6. Sijoita bisnesideaan.

Jos sinulla on ikinä ollut mitään kuningas ideoita, niin laita ne käytäntöön. Pienikin yrittelijäisyys voidaan palkita suuresti. Vaikka yritys ei heti menestyisi, yrittämisen kautta kartutettu oppi on kultaakin kalliimpaa.

 

Sijoittaminen 2

Sijoittamisen aloittajan on tärkeää pitää silmällä sijoittamisen hintoja, tällä tarkoitetaan siis sitä hintaa minkä maksat esimerkiksi rahastoon sijoittamisesta. Myös kärsivällisyys on hyvä muistaa, sijoittaminen on riskittömämpää pitkällä aikavälillä.

 

Comments (0)

Leave Comment