Tavoitteena taloudellinen riippumattomuus- Eläkkeelle 35 vuotiaana

Mitä taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa käytännössä?

Nuorelle henkilölle taloudellinen riippumattomuus voi tarkoittaa omaa henkilökohtaisen talouden ylläpitoa, ilman vanhempien avustusta. Etenkin pääkaupunkiseudulla yksin asuvalle nuorelle asumiskustannukset ovat niin älyttömät, että pikku tuki vanhemmilta on usein jopa välttämätöntä. Taloudellinen riippumattomuus ei kuitenkaan itsessään tarkoita sitä, että kuukausittaiset tulot ja menot ovat plus miinus nolla. Myös yllättävät menot pitää pystyä maksamaan käyttämättä vanhempien tukiverkostoa tai lainoja.

Yleisesti taloudellisella riippumattomuudella tarkoitetaan, että ei tarvitse tehdä töitä jos ei halua. Monet talous- blogien kirjoittajista pyrkivät juuri siihen. “Eläköityminen” ennen normaalia eläkeikää ja mukavan pesämunan kasvattaminen on yleisimmät tavoitteet.

Eläkkeelle 35 vuotiaana

Eläköityminen ei tarkoita, että tämän jälkeen elellään pelkillä aikasemmin tienatuilla rahoilla. Sijoittaminen on suuri osa taloudellista riippumattomuutta. Säästöt pistetään siis poikimaan tuottoa ja tulot muodostuvat sijoituksista. Tavoitteena onkin, että sijoitukset hoitavat sisään tulevan rahavirran ja normaali palkkatyö ei enään ole välttämätöntä.

Mökkilaiturin punaiset tuolit eläkepäivillä

Onko taloudellisen riippumattomuuden tavoitteleminen sen arvoista?

Raha- asiat ovat yksi yleisimpiä stressin aiheuttajia maailmassa. Taloudellisella riippumattomuudella voidaankin pyrkiä siihen, että raha-asiat eivät ahdista ja hallitse arkea. Useimmat varmaan ajattelevat että, on aivan järjetöntä miettiäkkään jäävänsä eläkkeelle puolet aikaisemmin –  mitä sitten tekee koko loppuelämänsä? Ei kannatakkaan ottaa kirjaimellisesti ajatusta aikaistetusta eläköitymisestä, se on enemmänkin vaihtoehto, joka antaa henkisen vapauden unelmien suunnittelemiseen. Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaneet voivat valita mihin aikansa käyttävät.

 

Lue myös esittely taloudellisesta riippumattomuudesta kertovista blogeista

Comments (0)

Leave Comment