Talous ja säästäminen -blogit vertailussa

20 euron seteli roikkumassa pyykkinarulla

Kuinka elää niin että rahaa todella jää säästöön?

Moni ihminen pitää päiväkirjaa säästämisestä blogin muodossa. Yllättävää on kuinka hyvä taso näillä blogeilla on. Useissa kerrotaan todella avoimesti henkilökohtaisesta taloudesta ja kuukausittaisista budjeteista. Talous- blogit ovat inspiraation lähde jos haluat laittaa oman henkilökohtaisen talouden remonttiin. Kirjoittajat jakavat hyödyllisiä talousvinkkejä joiden avulla aloittelija onnistuu projektissaan. Esittelyssä neljä raadin mielestä parasta blogia.

Taloudellinen riippumattomuus

Talousblogi jossa pyritään saavuttamaan taloudellinen riippumattomuus säätämällä ja sijoittamalla. Kirjoittaja on kokenut sijoitusmarkkinoilla mittavia tappioita Internetkuplan puhkeamisen takia. Nyt tavoitteena on säästää rahaa taloudellisen riippumattomuuden saatuvuttamiseksi, mitä taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa on asia erikseen. Blogi keskittyy enemmän sijoittamiseen ja sijoitusten kuukausittaisten tuottojen vertailuun. Kirjoittaja avaa kuitenkin myös omaa henkilökohtaista elämää sopivissa määrin ja luo itsestään lähestyttävämmän tällä tavalla.

http://www.taloudellinenriippumattomuus.com/

Pohatta

Pohatta kirjoittaa niin ikään taloudellisesta riippumattomuudesta ja sijoittamisesta. P.Ohattan tavoite on päästä eläkkeelle 35 vuotiaana. Lähtöasettelu on se että hän tienaa noin 2500 euroa kuukaudessa ja säästöjä ei ole huimia summia. Pohatta on näkynyt valtamediassa projektinsa ansiosta ja hänen bloginsa käsitteleekin aika laaja-alaisesti säästämisestä. Mukavana lisänä on nyt talousvalmennus- osio joka alkaa vuonna 2017 ja siinä seurataan kahden säästöprojektinsa aloittavan ihmisen etenemistä.

http://www.pohatta.com/

Rikas Erakko

Rikkaan erakon tavoite on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus vuoreen 2025 mennessä. Hän kirjoittaa blogissaan pitkälti vain sijoittamisesta, aika kasvottomasti. Tekstit on sujuvia ja informatiivisia. Hauskana lisänä blogista löytyy erilaisia laskureita joilla voi laskea sijoituksia yms. Blogin pitäjältä voi myös pyytää erilaisia laskureita.

http://www.rikaserakko.com/

Neljä jalkaa maassa

Kirjoittaja on yksinhuoltajaäiti, asuntosijoittaja ja yrittäjä. Blogissa käsitellään asuntoihin sijoittamista ja niiden vuokraamista, sivutoimista yrittämistä ja säästämistä, sekä perintöasioita. Kirjoittaja on saanut perintöä jonka on sijoittanut omistusasuntoon. Kirjoitukset on kirjoitettu tosi hyvin ja käsiteltävät asiat ovat yllättävinkin henkilökohtaisia. Tämä blogi ei keskity vain sijoittamiseen, vaan käsittelee kokonaisvaltaisesti kaikkia elämisen kuluja. Ihailtavaa on kuinka järjestelmällisellä suunnittelulla kirjoittaja onnistuu pitämään kulut kurissa.

http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/


Näiden henkilökohtaisten talous- blogien maailmassa muutaman päivän vietettyä, tulee heti sellainen olo, että säästäminen ei ole mitenkään mahdotonta. Tuloista riippumatta on mahdollista useimpina kuukausina laittaa sivuun jotain. Kaikista tärkeintä on realistinen budjetointi. Jos suunnittelee säästävänsä enemmän kuin todellisuudessa on realistista, niin epäonnistumisen aiheuttama pettymys voi ajaa lopettamaan projektin, ennen kuin se oikein alkoikaan. Näiden blogien lukeminen on ehdottomasti kannattavaa ja silmiä avaavaa. Kirjoittajat ovat todella hyviä puhumaan realistisesti aiheista, eikä blogien tarkoitus ole tienata rahaa.

 

Comments (0)

Leave Comment