Kuusi helppoa tapaa säästää rahaa arjen keskellä

Määritä kokkauspäivät

Kun kokkaat tee ruokaa isompi määrä ja jaoittele annoksiin useammalle päivälle. Jos et halua syödä samaa ruokaa montaa päivää putkeen, voi annokset pakastaa ja syödä vaikka ensi viikolla. Kokkauspäivien suunniteleminen helpottaa muidenkin asioiden aikatauluttamista ja vähentää extempore ulkona syömisten määrää. Yllättävän nopeasti kokkauspäivistä tulee osa viikkorutiinia ja ruokalistankin suunnittelu muuttuu helpommaksi. Netti on myös pullollaan reseptejä ja nykyään on jopa puhelin aplikaatioita jotka auttavat viikottaisen ruokalistan suunnittelussa. Suunnittelemmalla ruokabudjettia vältyt myös loppukuun tonnikala dieetiltä ja rahan lainaamiselta.

Kun piipahdat kaupassa hakemassa puuttuvia aineksia jätä ostoskärry ottamatta

Tämä yksinkertainen kikka vähentää heräteostosten tekemistä. Kaupassa käydessä helposti mukaan tarttuu paljon muutakin, kuin se alunperin puuttuva maitopurkki. Jos et ota koria tai kärryä, sinun on pakko kantaa kaikki ostokset käsissä, eikä tilaa jää hamstraamiselle. Neuvo saattaa kuullostaa tyhmältä, mutta pidemmällä aikavälillä huomaat varmasti eron.

Maksa käteisellä

Käteisellä maksaminen on jo vanha toimivaksi todettu neuvo. Voit tehostaa sen voimaa, kantamalla mukana vain suurta rahaa kuten 100 euron seteliä. Pienet impulssiostokset jäävät tekemättä kun sinä, saatika pieni kioski, ei halua rikkoa suurta seteliä. Kikan psykologiset vaikutukset ovat toimivia. Mieti vaikka itse haluatko ostaa suklaapatukan 100 euron setelillä?

 Rupea pitämään viikottaista “kulutonta päivää”

Yritä joka viikko pitää yksi päivä, jolloin et käytä ollenkaan rahaa. Tämä tarkoittaa että et maksa mitään käteisellä tai kortilla. Kuluttoman päivän aikana joudut miettimään miten selviät vähemmällä päivän aikana ja oppimaan kieltämään itseltään impulsiiviostokset. Kuluttoman päivän vaikutus heijastuu myös viikon muihin päiviin, sillä altistat itsesi miettimään kulutuskäyttäytymistäsi ennen jokaisen ostoksen tekoa.

Hylkää ostoskori ennen maksamista

Kun ostat vaatteita tai muuta kulutustavaraa netistä, kannattaa käyttää hyväksi kauppojen tarjouskoodit. Tarjouskoodeja voi löytää kuponkisivustoilta, jotka kasaavat alennuskoodeja yhdelle sivulle kaikkien käytettäväksi.

Kaupat yleensä myös yrittävät sitouttaa sinut uudeksi asiakkaaksi nopeasti lähettämällä rekisteröitymisen jälkeen tarjouskoodin sähköpostiin. Kannattaa siis viedä ostoprosessi melkein loppuun ja jättää se kesken. Nykyään varsinkin suuret nettikaupat optimoivat hakuprosessejaan tehokkaasti ja melko varmasti seuraavana aamuna sähköpostissa odottaa 20 % tarjouskuponki uudelle käyttäjälle.

Älä maksa kauppojen omilla osamaksusopimuksilla

Nettikaupat tarjoavat omia tai kumppaniyritysten osamaksusopimuksia maksuvaihtoehtona. Kannattaa kuitenkin ottaa tarkasti selvää sopimuksen ehdoista. Monet lainayritykset tarjoavat lainojensa lisäksi myös osamaksutuotteita yrityksien käyttöön. Osamaksusopimuksien todelliset vuosikorot voivat kuitenkin kohota ihan yhtä korkeiksi kuin erilaisten online laina tuotteiden. Voit arvioida osamaksusopimuksen hintaa helposti todellisen vuosikoron suuruudella. Luottokorttien korot ovat yleensä jotain noin 19 % paikkeilla, joka sekin on kohtuullisen suuri todellinen korko. Netistä haettavien lainojen korot ovat yleensä noin 30- 50 %, ellei kyseessä ole joku ihan ryövärilaina jonka todellinen vuosikorko voi nousta jopa satoihin prosentteihin. Osamaksusopimusten korot asettuvat yleensä johonkin luottokorttien ja lainayhtiöiden korkojen väliin, ei kannata sitoutua mihinkään yli 40 % todellisen vuosikoron osamaksusopimukseen.

 

 

Suurempi listaus säästämisvinkeistä löytyy täältä.

Comments (0)

Leave Comment