Lainalla maksamisen aakkoset – eläminen lainalla

Luottokortti on todella yleinen maksuväline. Maksamien on tehty erittäin helpoksi ja kuluttaminen ei tunnu lompakossa. Luotolla maksamisessa kannattaa kuitenkin muistaa, että se on käytännössä lainan ottamista. Luottokorttien yleiset korkoprosentit pyörivät noin 5- 15% paikkeilla. Mitä pienemmän kuukausittaisen summan suoritat pois, sitä enemmän kerrytät maksettavia korkoja. Yleensä luottokorttiyhtiöt laittavat automaattisesti pienimmän mahdollisen kuukausimaksun, juuri korkojen kerryttämisen vuoksi. Luottoa voi kuitenki maksaa pois suurempiakin summia kerralla, ja se todella kannattaa.

Luotolla maksamisella voi toisinaan olla puolensakkin. Erilaiset yhdistelmäkortit, joilla pystyt kerryttämään pisteitä jokaisesta ostosta, kannattaa hyödyntää. Jos lainan maksaa pois aina kuun lopussa kokonaan, niin korot eivät juokse ja käytännössä on ihan sama käyttääkö kortin credit vai debit puolta.

Suurempien hankintojen maksaminen luotolla kannattaa miettiä tarkkaan. Joskus osamaksusopimukset voivat olla jopa halvempia, kuin luottokortin todellinen vuosikorko. Näin ei kuitenkaan aina ole, joten todellisten vuosikorkojen vertaileminen keskenään on paikallaan.

Erilaiset lainayhtiöt ovat myös alkaneet tarjota omia luottokorttejaan, joissa luottorajaa saa yleensä 2000 euroa. Näiden vaihtoehtoisten luottokorttien kanssa kannattaa olla varovainen ja vertailla vaihtoehdot huolella ennen kuin allekirjoittaa mitään sopimuksia. Vaikka tuotteita mainostetaan luottokorttina, ei niillä todellisuudessa ole paljoa tekemistä oikeiden luottokorttien kanssa. Lainalaitoksien tuotteet ovat asia erikseen ja niiden vertailuun kannattaa käyttää enemmän aikaa sekä tarkkuutta.

Nykyään lainaa voi hakea niin monesta paikkaa nopeasti ja helposti, että ihmisten käsitys lainan oikeista hinnoista on hämärtynyt. Kannattaa aina olla huolellinen sopimusehtojen kanssa ja pitää järki päässä lainatarjouksien kanssa.

 

Comments (0)

Leave Comment