Kilpailuta laskut ja säästä useita kymppejä

Meillä kaikilla on kuukausittaisia laskuja joiden maksamisesta on tullut jo rutiinia, emmekä kiinnitä huomiota laskujen suuruuteen. Tilanne voi olla kuitenkin se, että viisi vuotta sitten solmittu nettisopimus ei ole enään halvin vaihtoehto ja sen uudelleen neuvotteleminen, voi alentaa hintaa jopa kymmeniä euroja. Kuukausittaisten menojen kilpailuttaminen on todella tehokas tapa pitää laskut kurissa. Tätä kilpailuttamista on hyvä tehdä noin vuoden välein ja pysyt ajantasalla parhaista tarjouksista.


Sähkölaskun kilpailuttaminen

Kun kilpailutat sähkösi, kannattaa ottaa esille sähkölasku, josta näet kaikki tarkat tiedot sähkönkulutuksestasi. Energiavirasto ylläpitää sähkönkilpailutuslaskuria, jonka kautta pääsee luotettavasti tarkastamaan sähkölaskun hinnan (possible link to energiavirasto.fi). Laskuri antaa sinulle tietoa sähkön vuosihinnasta ja alkuperästä. Kun otat yhteyttä sähköyhtiöön kannattaa tarkastaa sähkön ajankohtainen hinta, sillä vertailun hinnat eivät päivity ajankohtaisesti.


Yhdistä kalliit lainat yhdeksi isommaksi lainaksi jonka korko on pienempi

Jos sinulle on kertynyt erilaisia lainoja tai osamaksusopimuksia enemmän ja niiden kuukausimaksut syövät suuren osan palkasta, kannattaa ne yhdistää isommaksi lainaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kun saat suuremman lainan, maksat kaikki pienet lainat pois. Kun laina maksetaan aikaisemmin pois, niin maksettavaksi jää jäljellä olevan pääoman osuus. Korkeakorkoiset lainat on siis kannattava maksaa aikaisemmin. Vaikka et olisi nostanut mitään korkeakorkoisia lainoja, kannattaa käydä läpi kaikki osamaksusopimukset. Joissain tapauksissa todellinen vuosikorko on yllättävän suuri.


Internetyhteys uudelta tarjoajalta

Nettiyhteyden saa usein tarjoushintaan ensimmäiseksi vuodeksi, joskus jopa kahdeksi. Kannattaa kysyä eri yrityksiltä, minkälaisia paketteja heillä on tarjolla ja tarttua parhaaseen. Kaupassa käydessä voi piipahtaa oman palveluntarjoajan myyntipisteellä, sillä usein myyjät voivat laskea hinnat uusimpien tarjouksien mukaan ja neuvotella sinulle uuden sopimuksen.


Puhelinlasku pienemmäksi

Puhelinlaskussa toimii sama logiikka kuin nettiyhteyden kanssa. Operaattorit uudistavat tarjouksiaan jatkuvasti ja myös vanhat asiakkaat voivat hyötyä niistä yhtä lailla kuin uudet. Nykyään kannattaa myös miettiä kuinka paljon puhelinta käyttää esimerkiksi soittamiseen tai sms viestien lähettämiseen. Useat käyttävät erilaisia viestipalveluita kuten Whatsapp tai Skype, joiden kautta voi soittaa ja lähettää viestejä ilmaiseksi.


Vaihda merkkiä

Ihmiset ovat usein tottuneet ostamaan tuttuja tuotteita ruokakaupasta. Maito, margariini, mehu, kahvi ja muut jokapäiväiset elintarvikkeet kannattaa myös “kilpailuttaa”. Vuodessa säästöä kertyy huomattava summa jos vaihtaa kahvin ja margariinin halvempaan merkkiin.

Comments (0)

Leave Comment